Zelf orgelspelen

Het Maarschalkerweerd-orgel van de Augustijnenkerk is een verborgen parel die zelfs de cd-box "Verborgen parels van Michaël Maarschalkerweerd" niet gehaald heeft... Gelukkig hebben wij zelf een cd opgenomen!

Orgelspeelavonden

Om het orgel meer bekendheid te geven en fondsen te werven voor het aanstaande groot onderhoud stelt organiseert de Stichting Behoud Augustijnenkerk orgelspeelavonden. In overleg is het ook mogelijk overdag het orgel te bespelen.

Zo ontvaingen we onder andere organisten uit het hele land, organistenteams uit Sliedrecht en Zwijndrecht, een groep die een Reformatie-rondreis deed en een groep orgel-liefhebbers uiit Keulen. Unaniem was men positief verrast door het orgel, de kerk en de ontvangst.

Geïnteresseerden kunnen (in overleg) tegen vergoeding van € 30,- per twee uur (minimumbedrag) het orgel komen bespelen.
Soms kan dat overdag tussen 09:30 tot 17:00, vaak ook 's avonds tussen 19:00 - 21:30 uur. Een en ander is afhankelijk van reserveringen van het kerkgebouw en de beschikbaarheid van de begeleider.
Er is altijd deskundige begeleiding aanwezig en er wordt eventueel een kopje koffie geserveerd!
Als bonus ontvangt u (per reservering) een gratis exemplaar van de bovengenoemde cd van André Keijzer "Een grootse klank".

Kerk-Orgelexcursie

Niet alleen het orgel van de Augustijnenkerk is een verborgen parel, ook de kerk zelf is relatief onbekend. De eeuwenoude kerk heeft een unieke ambiance en akoestiek.
Naast onze reguliere rondleidingen is er ook de andere mogelijkheid om een excursie te combineren met de mogelijkheid tot het (laten) bespelen van het orgel. Een heel leuk uitje voor organistenteams, verenigingen, clubs etc.

Informatie en reserveren

Wat u ook organiseert, u maakt altijd kennis met de unieke atmosfeer van de Augustijnenkerk, de prachtige akoestiek en het geweldige orgel.
Neem voor meer informatie en reservering contact op met Han Leentvaar (bestuurslid en reserve-organist)

Meer informatie over het orgel