Nationale Orgeldag

Tijdens de Open Monumenten- en Nationale Orgeldag is ons Maarschalkerweerd-orgel voor bespeling.

Voor alle orgelliefhebbers staat op de zaterdag van de Open Monumenten- en Nationale Orgeldag ons orgel van 10:00 tot 13:30 en 15:00 tot 16:00 open voor bezichtiging en bespeling, waarbij altijd deskundige begeleiding aanwezig is.
 

Het Maarschalkerweerd-orgel van de Augustijnenkerk is een instrument van grote historische waarde.

Dat willen we graag zo houden! Daarom hebben we voor de Nationale Orgeldag een aantal spelregels opgesteld.

Behandeling van het orgel

Een orgel moet, net als een vrouw, goed behandeld worden. We zullen dus ingrijpen als er niet correct mee omgegaan wordt!
Voor de luisteraars en de bezoekers van de Open Monumentendag is het bovendien niet aangenaam als er continu op "volle kracht" gespeeld wordt. Het orgel klinkt ook met zachtere registraties heel erg fraai in de acoustisch ideale ruimte van de Augustijnenkerk.

Repertoire

U wordt aangemoedigd repertoire uit te zoeken dat bij het romantische karakter van het orgel past. Maar barok-liefhebbers: ook op dit orgel kunt u, door zorgvuldig te registreren, ook úw favoriete muziek ten gehore brengen!

Speeltijd

We willen de speeltijd limiteren tot 15 minuten per persoon. Afhankelijk van het aantal gegadigden kan besloten worden dit terug te brengen tot 10 minuten of eventueel te verlengen. 

Slotconcert

Van 14:00 tot 15:00 vindt het slotconcert plaats.
Gedurende dit concert is het orgel natuurlijk niet beschikbaar voor bezoek en bespeling ;-)
 
Logo