Open Monumenten- en Orgeldag

De Augustijnenkerk: Een levend monument in 2010

11 september was het Open Monumenten- en Orgeldag en mochten we heel wat bezoekers verwelkomen in onze eeuwenoude Augustijnenkerk. De drempel tussen Kerk en wereld, die normaal altijd aanwezig is, leek verdwenen. Het was in vele gevallen niet slechts een bezoek aan het historische gebouw, maar ook een wezenlijk contact met de Kerk.
Ook het orgel werd goed bezocht; gedurende de ochtend en het eerste deel van de middag hebben een flink aantal bezoekers gebruik gemaakt van de gelegenheid om ons Maarschalkerweerd-orgel te bespelen. Diverse jonge amateurs kregen zo de kans kennis te maken met de speelaard en klank van een volbloed romantisch orgel in de geweldige akoestiek van de Augustijnenkerk. Een stimulerende ervaring! 
Ook 12 september was de kerk open, van 14:00 tot 16:00. Gedurende die periode werd door diverse organisten een (bedoeld als samenzang)-programma verzorgd. Door de zeer geringe belangstelling van de eigen gemeente kwam van het zingen weinig terecht. Het aanwezige publiek genoot  echter des te meer van de orgelbespeling.
Dank aan alle vrijwilligers die deze beide dagen het weer mogelijk maakten!
Logo