Benefietconcert door Sietze de Vries en Gerben Mourik

 

2009 sietze Sietze de Vries   2009 gerben2 Gerben Mourik
 
Op D.V. vrijdagavond 6 november 2009 zal er een bijzonder benefietconcert plaatsvinden op het nog orginele Maarschalkerweerd-orgel van de Augustijnenkerk: Sietze de Vries en Gerben Mourik zullen deze avond improviseren op thema's uit het publiek.

Beide schreven o.a. het Internationale Improvisatieconcours van Haarlem op hun naam en hebben dus hun sporen op dit gebied verdiend.

Dit bijzondere concert wordt georganiseerd om een restauratie/conservering aan het historische Maarschalkerweerd-orgel mogelijk te maken. Werden enkele jaren geleden al enkele reparaties aan het orgel gedaan, nu weer blijkt het orgel regelmatig storende gebreken te vertonen.

Verder zijn er diverse maatregelen te nemen om het orgel minder temperatuurgevoelig te maken.
Dit unieke orgel met zijn geheel eigen karakteristiek is een restauratie, als voorgenomen, meer dan waard. We hopen door onder andere dit concert  deze restauratie mogelijk te maken.

 

Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Tot een kwartier voor het concert wordt u in de gelegenheid gesteld om een door u gekozen thema of lied in te dienen. Sietze en Gerben maken een keuze hieruit en zullen hierop hun virtuoze improvisatietalent loslaten

Vanaf 19:30 is de kerk open en staat de koffie klaar!

 

Logo