Advents-Kerst-Samenzangconcert Augustijnenkerk

Op zaterdagavond 13 december 2008 wordt het 6de jaarlijkse traditionele Advents-Kerst-Samenzangconcert gehouden in de Augustijnenkerk, aanvang 19.30 uur. Speciaal treedt de bijna 80 jarige wereldberoemde Frans-Nederlandse Joodse concertpianist Daniël Wayenberg op in afwisseling met het vermaarde Oekraïense damesensemble ‘L’ubystock’ uit Lviv. Ook de jonge Duits-Nederlandse sopraan Isabel Delemarre is van de partij en wordt zowel op het orgel als aan de vleugel begeleid door Piet Noort. De instrumentale intermezzi zijn in muzikale handen van de bekende panfluitiste Noortje van Middelkoop, onder ander te horen bij de samenzang in combinatie met de organist Bert Kruis op het Maarschalkerweerdorgel.
Op deze avond vormt concertzanger Pieter Vis samen met Daniël Wayenberg een uniek duo, want van hen wordt er een nieuwe cd-box gepresenteerd met allemaal bekende geestelijke liederen. Deze werd in het voorjaar samen met de Papendrechtse jonge organist Lennert Knops in Hasselt (Overijssel) opgenomen.
Op dit kerstconcert zullen zowel klassieke als populaire kerstliederen uit vele landen tot klinken worden gebracht met de nadruk op Oost- en West-Europa. Het optreden van de vijf Oekraïense dames bekend van TV onder hun naam ‘L’ubystock’ zorgt daar zeker voor. Ook de talentvolle jonge Duits-Nederlandse zangeres Isabel Delemarre voegt met haar licht gevoelige sopraanstem in enkele soli en duetten met de bas-bariton Pieter Vis en Piet Noort aan het orgel en piano een extra dimensie toe aan dit zeer gevarieerd Advents-Kerst-Samenzangconcert.

Het openingswoord zal worden gehouden door wethouder van o.m. Cultuur van de gemeente Dordrecht, de heer J. Lagendijk. De heer Aaike Kamsteeg, Dordtse CU-SGP wethouder o.a. voor Volkshuisvesting, Zorg en Welzijn zal een baritonlied uit de cyclus ‘Winterreise’ vertolken van Franz Schubert; Piet Noort zal hem aan de piano begeleiden. Diverse eregasten zullen op dit concert aanwezig zijn waaronder ook de Oostenrijkse Ambassadeur in Nederland, Dr. Wolfgang Paul, en een kleine delegatie van de Oostenrijkse Ambassade, afd. ‘Stiftung Wirtschaft und Kultur’.

De heer Ronald G. Bol uit Veenendaal, president-directeur van de befaamde Oostenrijkse Bösendorfer-vleugels in ons land, stelde voor deze avond één van zijn kostbare instrumenten belangeloos beschikbaar!

Op deze avond kan men ook de nieuwe Jubileum CD-box ‘Pieter Vis zingt 50 jaar - Geliefde geestelijke liederen door de eeuwen heen’; met aan de Bösendorfer-vleugel de wereldvermaarde Frans-Nederlandse concertpianist Daniël Wayenberg, met Lennert Knops, organist, op het befaamde Knol-orgel te Hasselt (Overijssel) kopen voor € 30,-.

Start voorverkoop of reservering toegangskaarten op 29 november 2008
Toegangsprijs in de voorverkoop is p.p.  € 20, =
Aan de kerk op de avond zelf is de toegangsprijs p.p.  € 25, - !
Programmaboekje wordt op de avond aangeboden.

Adressen:
Fam. A. de Boon - Bankastraat 342 - Dordrecht / Tel. 078-6148727
Dordrecht Klassiek  CD-winkel, Klaas Bart van Es - Voorstraat 435 Dordrecht / Tel. 078-6122169
Muziekhandel Spiering - Voorstraat 333 - Dordrecht / Tel. 078 - 613 32 33
Logo