Herdenkingsconcert Pieter Dijksman

Op 3 september organiseert de Stichting Behoud Augustijnenkerk een concert ter nagedachtenis aan Pieter Dijksman die 25 mei jongstleden op 49 jarige leeftijd overleed.

Zowel als in de hoedanigheid van organist als die van dirigent was Pieter een graag geziene gast in de Augustijnenkerk, en toen vorig jaar vanwege de Corona pandemie de orgelconcerten niet door konden gaan maakte hij videoregistraties van een tiental concerten die nog steeds op YouTube terug te zien zijn.

Dit was voor de Stichting Behoud Augustijnenkerk aanleiding om in samenwerking met organist Johan den Hoedt, een persoonlijke vriend van Pieter, een herdenkingsconcert te organiseren, waaraan organisten Gerben Mourik, Johan den Hoedt en André de Jager, fluitiste Jeanette Jelier-den Hoedt, trompettist Wilco Offermans en het Vocaal ensemble “Credo” hun medewerking zullen verlenen.

Het concert vindt plaats in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat te Dordrecht en begint om 20.00 u. Het belooft een heel mooie avond te worden, waarin naast instrumentale muziek ook koormuziek ten gehore gebracht gaat worden. Ook is er veel plaats ingeruimd voor samenzang.

Kijk voor meer voor meer informatie in de agenda

Logo