Concert Ars Musica - De vogelvrije viool

Ars Musica Orkest en violiste Carla Leurs spelen op Dordtse Feesten

Toegankelijk zomers concert voor een breed publiek

DORDRECHT –  Onbekommerd genieten van de basale dingen van het leven. Een briesje, het ruisen van bomen, de zangerige lijn van een leeuwerik. Dat is het gevoel dat het Ars Musica Orkest samen met Carla Leurs wil overbrengen. Op 1 september spelen ze in de Augustijnenkerk een toegankelijk concert met onder andere The Lark Ascending, het bekende stuk voor viool en orkest van de Brit Ralph Vaughan Williams, waarin op virtuoze wijze zowel de roep als de vlucht van de vogel wordt uitgebeeld.

Naast het stuk van de zingende leeuwerik brengt Ars Musica het bekende Concert voor twee violen van Johann Sebastian Bach en Pastorale d’été van de Zwitsers-Franse componist Arthur Honegger. In de bladmuziek van deze zomerse pastorale schreef Honegger: 'Ik heb de zomerdageraad omarmd'. Met de Humoreske voor blaaskwintet van Alexander Zemlinsky s wordt dit toegankelijke, zonovergoten programma afgesloten met een glimlach.

Het concert op woensdag 1 september begint om 20.00 uur. Jongeren tot 18 jaar en voltijd studenten betalen slechts 10 euro.

Meer info en kaarten kunt u vinden op www.arsmusica.nl.

 

Kijk voor meer informatie in de agenda

Logo