Heiltje de Boon overleden

in de laatste week van 2020 is op bijna 79-jarige leeftijd Heiltje de Boon overleden. Samen met haar man Aart legde zij vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw de basis voor de openstelling op zaterdagen van de monumentale Augustijnenkerk aan de Voorstraat.

Zij werden dan ook samen voor hun inzet om de kerk open te doen voor het publiek negen jaar geleden Koninklijk onderscheiden, toen zij het werk overdroegen. Het echtpaar zei bij het afscheid het een voorrecht te hebben gevonden voor de Augustijnenkerk zo actief te zijn geweest. In de oudejaarsdienst in de Augustijnenkerk (31 december 2020) werd Heiltje herdacht.

Ds. Jan Belder - eens ook aan de kerk in Dordrecht verbonden - heeft dinsdag 5 januari in besloten kring de afscheidsdienst geleid in de Augustijnenkerk. Daarna is zij in besloten kring begraven in Hardinxveld-Giessendam, waar de wortels liggen van de familie De Boon.

Groot belang

Het echtpaar vond dat hun kerk, die behoort tot de gereformeerde bond binnen de Hervormde gemeente Dordrecht, om veel redenen van groot belang is voor de stadsgeschiedenis. Ze vonden dat mensen niet alleen de Grote Kerk zouden moeten kunnen bezoeken, maar ook de Augustijnenkerk.
Vandaar dat ze zich jarenlang inzetten bij de zaterdagse openstelling en coördinatie van allerlei activiteiten in de Augustijnenkerk op de Voorstraat.

Meer dan...

Het echtpaar deed meer dan het open houden van de kerk. Dat bleek in 2012 toen er een einde kwam aan het tijdperk Aart en Heiltje de Boon. Ds. Jan Belder schreef toen het afscheidsverhaal. dat nog steeds wordt bewaard op deze website.. 

In herinnering

De Stichting Behoud Augustijnenkerk denkt aan haar terug als een vrouw met een groot hart en liefde voor haar naasten. Haar inspanningen voor het behoud van de Augustijnenkerk zullen niet vergeten worden!

Lees hier het artikel van Ds. Jan Belder uit 2012

Dit is een bewerking van het artikel dat op 8 januari 2021 verscheen in "Kerk op Dordt"
Logo