Samen zingen... door de ogen van het ensemble Oriolus

Bijna traditiegetrouw hebben we ons zangseizoen voor de zomer afgesloten in de Augustijnenkerk in Dordrecht. De kerkelijke gemeente van deze kerk organiseert wekelijks inloopconcerten die variëren van orgelconcerten tot ‘samen zingen’.

Onder deze laatste categorie viel ook onze bijdrage als Oriolus. Gezien ons kleine aantal (17 zangers in totaal) waren we in plaats van een koor, dit keer een ensemble.
Naast onze medewerking als koor, was ook de wijkpredikant van deze kerkelijke gemeente aanwezig en hield twee meditaties over het thema ‘gebed’.
Niet heel verwonderlijk dat ons repertoire ook op dit thema was afgestemd. Gebed is voor alle mensen en wordt uitgesproken in alle talen.

Lees verder

Daarom zongen we onder andere in het Latijn het ‘Gloria’ van Mozart (gebed voor in de mis), in het Frans het ‘Notre Père’ (het Onze Vader) van Duruflé, in het Engels ‘Make me a channel of Your peace’, een gebed van Fransis van Assisi en in het Nederlands ‘Blijf bij mij Heer’ van W.H. Monk.

We kijken terug op een mooie middag. Fijn om zo het seizoen af te sluiten met gebed. Om met de predikant bemoedigend af te sluiten: “Maak van je zorgen je verlangens. Spreek ze uit en laat ze bij Jezus.”

Logo