Zeeuws Vocaal Ensemble zingt de ‘Hohe Messe’

Van 13 april 2018 20:00 tot 13 april 2018 22:00
Categorieën: Concert
Labels: koor, barokconcert
Gezien: 652

Hohe Messe

In het jaar 2018 bestaat het Zeeuws Vocaal Ensemble 30 jaar! We hebben ervoor gekozen om dit heuglijke feit te vieren met niet één, maar zelfs twee uitvoeringen van de Hohe Messe van J.S. Bach. Het uitvoeren van dit groots(t)e werk van Bach stond al lang op ons verlanglijstje. We zijn dan ook enorm blij en trots dat we dit jaar de gelegenheid hebben om het werk daadwerkelijk uit te gaan voeren. 

Op 13 april zal het eerst concert plaatsvinden in de Augustijnenkerk in Dordrecht. Op 14 april voeren we de Hohe Messe nogmaals uit in de prachtige Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes. 

Het Zeeuws Vocaal Ensemble zal worden begeleid door het Ars Musica Concert en koor en orkest staan onder leiding van dirigent Patrick van der Linden.

Solisten tijdens beide concerten:

  • Sopraan: Lauren Armishaw
  • Alt: Robert Kuizenga
  • Tenor: Frank Fritschy
  • Bas: Michiel Meijer

HOHE MESSE - Toelichting van onze dirigent:

De Hohe Messe is Bachs 'magnum opus'. Het bijzondere is dat de compositie eigenlijk een verzameling is van composities of compositiedelen die hij tijdens zijn gehele carrière heeft geschreven. Nieuwe composities en ouden composities krijgen een plaats. Zo componeert Bach in de jaren '20 van de achttiende eeuw voor de kerstdagen een feestelijk Sanctus en vervaardigt hij in de jaren '30 een gloednieuw Kyrie voor een sollicitatieprocedure in Dresden. Voor dezelfde procedure componeert hij zijn Glorie, maar dat is dan wel een mengeling van nieuwe composities en oude cantatedelen op nieuwe teksten, namelijk de Gloriateksten. Als uiteindelijk zijn gehele werk klaar is, is er een wonderlijk maar wonderschoon ongeëvenaard werk ontstaan dat ondanks deze lappendeken een ongelooflijk sterke eenheid vormt: de Mis in H-Moll. De term 'Hohe Messe' is overigens een geuzenaam, een negentiende-eeuwse bijnaam voor het werk.  

Kaarten/Toegang

  • Volwassenen: aan de kerk € 27,- / voorverkoop via onze webshop € 25,-.
  • Scholieren (tot 21 jaar) & Voltijds studenten (op vertoon van studentenpas) €12,50.
  • Kinderen t/m 12 jaar GRATIS

Kaarten met korting in de voorverkoop verkrijgbaar via www.zeeuwsvocaalensemble.nl/shop


Zaterdag-concerten
Doneer vrij bedrag

Doneer nu
Toon iDeal QR-Code

Logo