Johan de Hoedt, orgel en Alisa van Dijk, viool (Engels concert)

Van 23 september 2017 14:00 tot 23 september 2017 14:45
Categorieën: Inloopconcert
Labels: orgel+ concert

• Solozang:
    - O sleep, why doest thou (Semele) - G.F.Handel
    - Oft have I sighed for him - Th. Campion
    Uit Concerto XIII (Koekoek en Nachtegaal) - G.F.Handel
    - Adagio
    - Allegro
  • Viool & Orgel:
    Sonate in D HWV 37 - G.F.Handel
    (Largo maestoso – Allegro – Larghetto – Allegro con brio)
    - Elegy - H.Darke
    - Postlude in B flat - J.E.West
  • Solozang:
    - Angels ever bright and fair (Theodora) - G.F.Handel
    - When I am laid in earth (Dido) - H.Purcell
    Improvisatie over “God save the Queen” - J.den Hoedt

Over Alisa van Dijk

alise van dijkAlisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres. Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang).

CV Johan de Hoedt

johan den hoedtJohan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk.Als eerste kreeg hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaard als van Frans van Tilburg. Daarna studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Momenteel volgt Johan lessen bij Cor Ardesch. In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK waar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.Momenteel is Johan als organist verbonden aan de Wijnstok te Dordrecht. Daarnaast speelt verder regelmatig middagdiensten in de Maranathakerk te Werkendam en de Elimkerk te Hendrik Ido Ambacht. Hij geeft orgel- en pianolessen. Verder is hij dirigent van verschillende koren.