Slotconcert Workshop Max Reger door Gerrit Christiaan de Gier

MAX REGER, LEERLINGEN EN NEDERLANDSE TIJDGENOTEN

TitelComponist
Nederlandse tijdgenoten

Fantasie over het Lutherlied 'Een vaste burg is onze God' Jan Zwart (1877-1937)
Andante Opus 17 Cor Kint (1890-1944)
Fantasie over Psalm 33 Cornelis de Wolf (1880-1935)

Leerlingen van Reger

Praeludium und Fuge in c Opus 11 nr.1 Joseph Haas (1879-1960)
Crucifixius (alla Reger) Opus 101 nr. 29 Sigfrid Karg-Elert (1877-1933)
Paraphrase über den Choral: 'Jesus meine Zuversicht' und ein Thema von G.F. Händel Opus 17 nr.3 Karl Hoyer (1891-1936)

Max Reger
(1873-1916)
  • Choralvorspiel 'Jesus meine Zuversicht' Opus 135a
  • Phantasie über den Choral: 'Ein feste Burg ist unser Gott' Opus 27

CV Uitvoerende

Gerrit Christiaan de Gier (1962)

Gerrit Christiaan de Gier studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Hij behaalde de diploma’s docerend musicus en uitvoerend musicus "met onderscheiding" in 1987. Aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek slaagde hij voor het examen kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Bij Jan Raas en Jan Welmers studeerde hij improvisatie. Verder nam hij deel aan internationale interpretatiecursussen aan de Haarlemse Zomeracademie bij Martin Haselböck, Daniel Roth en Gisbert Schneider en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou.
In Parijs ontving hij privé-lessen van Jean-Paul Imbert. In 1982, nog tijdens zijn opleiding, won hij de derde prijs van het Internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. In 1990 won hij de eerste prijs van de Internationale Orgeldagen Rijnstreek te Nijmegen.
Gerrit Christiaan de Gier heeft een breed repertoire en verleende aan tal van radio-uitzendingen en speciale projecten zijn medewerking.
Vermeldenswaard is de integrale uitvoering van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach op het Van Vulpen-orgel in de Oude St. Nicolaaskerk te IJsselstein(Utr.), waarvan hij vele jaren de vaste bespeler was.
Hij concerteerde in binnen- en buitenland o.m. in Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Zwitserland. Zijn uitvoeringen van de grote orgelwerken van César Franck, Franz Liszt, Max Reger, Alexandre Guilmant, Louis Vierne en Charles-Marie Widor worden breed gewaardeerd. Kenmerkend voor zijn concerten is de thematische programmering.
Gerrit Christiaan de Gier heeft een uitgebreide lespraktijk en is tevens docent kerkorgel aan Kunstpuntgouda, afdeling Muziek te Gouda. Ook neemt hij regelmatig zitting in beoordelingscommissies en verzorgt hij workshops.
Momenteel is hij organist van de Jacobikerk te Utrecht.