Matthäus Passion

Van 1 maart 2024 19:30 tot 1 maart 2024 21:30
Categorieën: Concert
Gezien: 154
 
 

Uitvoerenden

Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda
Roder Jongenskoor | Marc Pantus (regie) | Drew Santini (Christus) | Nils Giebelhausen (evangelist) | Kristen Witmer & Marina Torra Cabau (sopraan) | David van Laar (altus) | Twan van der Wolde (tenor) | Joris van Baar (bas)

Informatie

Van 29 februari tot en met 10 maart brengt het Luthers Bach Ensemble opnieuw zeven uitvoeringen van haar voor Nederland unieke semi-scenische Matthäus Passion. Door het Dagblad van het Noorden uitgeroepen tot ‘Beste Klassieke Muziekuitvoering 2022’ en in 2023 bekroond met vijf sterren in Dagblad Trouw.

In de semi-scenische Matthäus van het Luthers Bach Ensemble hebben solisten en koor dagelijkse kleding aan en zingen ze alles uit het hoofd. Het maakt dat de interactie tussen de zangers onderling en met het publiek groter wordt. Gebaren en bewegingen onderstrepen het drama van de passie. Het Luthers Bach Ensemble is het enige muziekgezelschap in Nederland dat de Matthäus op deze manier uitvoert.

De regie voor deze productie ligt net als voorheen in handen van Marc Pantus. ‘Mijn doel is om via het intense begrip van de muzikale en literaire tekst van de Matthäus het stuk te ontdoen van haar aureool. Er moet voor gezorgd worden dat het stuk nu, op dit moment, voor ons iets te betekenen heeft.’ 

Het is bijzonder dat het Luthers Bach Ensemble eenzelfde uitvoering drie jaren achtereen in de programmering opneemt. Artistiek leider Tymen Jan Bronda: ‘We kregen zóveel bijzondere reacties uit het publiek en van de pers dat we er niet omheen konden om reprises te geven, de uitvoering van dit jaar is opnieuw een kans om erbij te zijn.

Luthers Back Ensemble koor
Luthers Back Ensemble dirigent

Parkeren

Als dichtsbijzijnde parkeergelegenheid bevelen wij u het parkeerterrein "Steegoversloot" (achter het Steegoversloot aan het Stek/Schoolstraat) aan, waar u voor tegen de normaal geldende tarieven kunt staan. Van hieruit is het ongeveer 5 minuten lopen naar de kerk.
Alternatief:
Parkeergarage Drievriendenhof
Parkeergarage Achterom
Parkeergarage Spuihaven (€ 2,50 per avond)
Parkeergarage Riedijkshaven

 Zaterdag-concerten
Doneer vrij bedrag

Doneer nu
Toon iDeal QR-Code

Logo