Rik Melissant (orgel) - Trois Chorals C. Franck

Van 29 oktober 2022 14:00 tot 29 oktober 2022 14:45
Categorieën: Zaterdagmiddagconcert
Gezien: 748

Programma

César Franck (1822-1890)
Trois Chorals pour Grand Orgue (1890)

  • Premier Choral en mi majeur
  • Deuxième Choral en si mineur
  • Troisième Choral en la mineur

CV Rik Melissant

Rik Melissant (1999) begon op 12-jarige leeftijd met zijn orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis, bij wie hij tot de zomer van 2018 heeft gestudeerd.

Sinds september 2018 studeerde Rik hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocenten Ben van Oosten, Bas de Vroome, Aart Bergwerff, Zuzana Ferjencikova en Christian Schmitt. Improvisatielessen volgde hij bij Hayo Boerema en zijn bijvak piano heeft hij inmiddels afgerond met een 9 bij Martin Lekkerkerk en Sara Gutiérrez Redondo. Vanaf september 2020 studeert hij kerkmuziek bij Arie Hoek (hymnologie en cantoraat), Hanna Rijken (liturgiek) en Hayo Boerema (kerkelijk orgelspel). Daarnaast volgde hij de minor koordirectie bij Wiecher Mandemaker, de minor orkestdirectie bij Joost Geevers en de minor klavecimbel bij Bas de Vroome. 
Op 29 juni 2022 studeerde hij summa cum laude (9,5) af aan het Rotterdams Conservatorium.

Masterclasses volgde hij bij o.a. Reitze Smits, Matteo Imbruno, Arjen Leistra, Michel Bouvard en Olivier Latry. Naast zijn conservatoriumstudie volgde hij privélessen bij Thomas Ospital (Parijs) en bij Adriaan Hoek. 
Rik won vijf eerste prijzen op o.a. internationale orgelconcoursen, waaronder het eerste en tweede Internationale Ambitus Orgelconcours in 2017 en 2019. In oktober 2022 won Rik de 1e prijs op het Internationale César Franck Concours in de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem.

Naast een actief concertorganist is Rik ook actief als begeleider van diverse koren en ensembles. Eveneens heeft hij een groeiende lespraktijk die bestaat uit orgel- en pianoleerlingen.

César Franck

César Franck

Wilt u dit orgel ook eens bespelen? Boek een orgelspeelavond!

Meer informatie orgelspeelavondenZaterdag-concerten
Doneer vrij bedrag

Doneer nu
Toon iDeal QR-Code

Logo