Niels Jan van der Hoek

•  J.S. Bach (1685-1750)
    • BWV 525 Triosonate V in C I Allegro II Largo III Allegro
    • BWV 156 "Ich steh' mit einem fuB im Grabe
  • J.N. Lemmens - Hymnus "Creator alme siderum"
  • J.G. Bastiaans - Psalm 48 (Koraal en variatie)
  • J.Chr.F. Richter - "Straf mich nicht in Deinem Zorn"
  • R. Schumann - "Studien für Pedalflugel" Op. 56: II Mit innigen Ausdruck
  • J. Brahms - Preludium und Fuge in g-moll

CV Niels-Jan van der Hoek

Niels-Jan van der Hoek (1974) werd geboren in Krimpen aan den IJssel. Al jong startte hij met orgelles, in 1982. In het verleden studeerde hij oa bij Ben van Oosten, Matteo Imbruno en Aart Bergwerff. Momenteel studeert hij bij Jan Hage in de Domkerk te Utrecht.

Zijn spel werd maar liefst 14 maal gewaardeerd met een prijs bij concoursen oa in Leens, Midwolda, Maassluis, Groningen, Meppel, Elburg Klazienaveen en Aalten en Ameide. Vooral zijn Bach interpretaties kunnen worden gezien als onderscheidend.

Naast orgel speelt Niels-Jan ook een muselaer-virginaal, waarbij muziek van Sweelinck en “de oude Engelsen” zijn bijzondere aandacht hebben. Naast zijn baan in de zakelijke dienstverlening, is Niels-Jan in een verschillende kerken als organist actief, begeleider van koren en als solist.