Johan den Hoedt (orgel)

Van 9 april 2022 14:00 tot 9 april 2022 14:45

1. Alexandre Pierre François Boëly (1785-1858)
    • Fantasia pour le verset “judex Crederis” au Te Deum (opus 32)
  2. André de Jager (*1964)
    • Choral II (opus 135)
  3. Johann Sebastian Bach (1685-1750)
    • Piece d’Orgue BWV 572 ( Très vitement – Gravement – Lentement)
  4. César Franck (1822-1890)
    • Prélude, Fugue et Variation (opus 18)
  5. Max Reger (1873-1916)
    • Jesu Leiden, Pein und Tod (opus 67 nr.19)
    • O Lamm Gottes, unschuldig (opus 67 nr.32)
    • Toccata und Fuge in d-moll/D-dur (opus 59 nr.5/6)

CV Johan den Hoedt

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaard als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Momenteel volgt Johan lessen bij Cor Ardesch. In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK waar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.

Momenteel is Johan als organist verbonden aan de Wijnstok te Dordrecht, speelt verder regelmatig middagdiensten in de Maranathakerk te Werkendam en de Elimkerk te H.I.Ambacht.
Hij geeft orgel- en pianolessen, hij treedt regelmatig op als begeleider van koren en solisten.
Bovendien is hij dirigent van Christelijk Mannenkoor “Rotterdam-Zuid”, Christelijk Gemengd Koor De Slagsingers in Barendrecht, Protestants Kerkkoor I Believe in Boskoop, Mannenkoor Onderling Genoegen in Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid.

Wilt u dit orgel ook eens bespelen? Boek een orgelspeelavond!

Meer informatie orgelspeelavonden