Willeke Smits

Van 23 oktober 2021 14:00 tot 23 oktober 2021 14:45
Categorieën: Zaterdagmiddagconcert
Gezien: 615
 

Programma

 • Johann Sebastian Bach 1685-1750
  Sinfonia uit Cantate 29 ‘Wir danken dir, Gott’ bewerking: Alexandre Guilmant
 • Jean Philippe Rameau 1683-1764
  Gavotte er six doubles bewerking: Willeke Smits
 • Hendrik Andriessen 1892-1981
  Thema met variaties: Intermezzo XIX en XXI
 • César Franck 1822-1890
  Cantabile
 • Eugène Gigout 1844-1925
  Toccata

CV Willeke Smits

Willeke Smits is organist van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse Kerk te Leiden. Ze is de vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het romantische Willisorgel. Ook is de ze vaste begeleider van de Leidse Cantorij.

Willeke studeerde orgel bij Kees van Houten en Reitze Smits, kerkmuziek bij Bernard Winsemius en koordirectie bij Krijn Koetsveld aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze vervolgstudies in koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge.

Willeke is als ambassadeur van het orgel actief als concertorganist, ze heeft een bloeiende praktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze was tot medio 2018 cantor-organist van de Tuindorpkerk in Utrecht, waar ze het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk bespeelde en leiding gaf aan de veelkleurige kerkmuzikale praktijk. Ze was finalist in het Sweelinck Concours 2017. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd (KMDJ), waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennis maken met vocale kerkmuziek van alle eeuwen.

Willeke bracht diverse cd’s uit waarvan de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen een 10 kreeg in het blad Luister. Ze bracht een dubbel-cd uit met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, die met een 10+ in het blad De Orgelvriend werd geprezen. Een niet minder groot succes is de verschijning van ‘Happiness’, een cd waar je vrolijk van wordt! Naast de muzikale werkzaamheden is Willeke penningmeester van de Stichting Utrecht Orgelland.

Foto: © Niek Bavelaar 

 

Wilt u dit orgel ook eens bespelen? Boek een orgelspeelavond!

Meer informatie orgelspeelavonden


Zaterdag-concerten
Doneer vrij bedrag

Doneer nu
Toon iDeal QR-Code

Logo