Dubbelconcert Edwin Vooijs en Johan den Hoedt

• Edwin Vooijs, vleugel - Improvisatie over Licht & Donker
  • Johan den Hoedt, orgel - Improvisatie over psalm 8
  • Edwin Vooijs, orgel - Improvisatie over psalm 23
  • Edwin Vooijs, orgel & Johan den Hoedt, vleugel - Improvisatie over Vater unser im Himmelreich
  • Johan den Hoedt, vleugel - Improvisatie over Morgenglanz der Ewigkeit
  • Edwin Vooijs, orgel - Improvisatie over psalm 149
  • Johan den Hoedt, orgel - Improvisatie over een thema van Cor Ardesch
  • Johan den Hoedt, orgel & Edwin Vooijs, vleugel - Improvisatie over NLB 841 “Wat zijn de goede vruchten”

CV Edwin Vooijs

Edwin Vooijs (*1970) studeerde orgel bij achtereenvolgens mevrouw A. Kranendonk-Baan en Arie Dost. Hij behaalde het Diploma Kerkmuziek als leerling van onder andere dr. Arie Eikelboom. In 2002 volgde hij een masterclass improvisatie bij Jos van der Kooy. Momenteel studeert hij bij Cor Ardesch.

Van 1995-2012 was Edwin als organist verbonden aan de Bethelkerk in Zwijndrecht. In 2013 verruilde hij die plek voor de Bergsingelkerk in Rotterdam, waar hij Jet Dubbeldam opvolgde als cantor-organist. Edwin geeft concerten en is veelvuldig actief als begeleider van koren en solisten. Daarnaast componeert en arrangeert hij zowel vocale als instrumentale muziek. Samen met Ilona de Kievit, heeft hij de zakelijke en artistieke leiding over het gemengd koor “Nova Voce”. Er zijn inmiddels diverse cd’s van hem verschenen.

meer informatie op www.edwinvooijs.com

CV Johan den Hoedt

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaard als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Momenteel volgt Johan lessen bij Cor Ardesch. In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK waar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.

Momenteel is Johan als organist verbonden aan de Wijnstok te Dordrecht, speelt verder regelmatig middagdiensten in de Maranathakerk te Werkendam en de Elimkerk te H.I.Ambacht.
Hij geeft orgel- en pianolessen, hij treedt regelmatig op als begeleider van koren en solisten.
Bovendien is hij dirigent van Christelijk Mannenkoor “Rotterdam-Zuid”, Christelijk Gemengd Koor De Slagsingers in Barendrecht, Protestants Kerkkoor I Believe in Boskoop, Mannenkoor Onderling Genoegen in Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid.