Matthijs Breukhoven

6. Le Cygne - Camille Saint-Saens
  7. Grand choeur triomphale - Alexandre Guilmant

CV Matthijs Breukhoven

Matthijs Breukhoven (1992) volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie).
Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

Matthijs studeerde bachelor orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Ben van Oosten en Bas de Vroome en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek. Daarnaast kreeg hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie bij Wiecher Mandemaker.
Op dit moment studeert Matthijs master orgel aan de hogeschool voor de kunsten te Utrecht bij Reitze Smits. Daarnaast studeert Matthijs als bijvak Klavecimbel bij Siebe Henstra en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter.
Daarnaast is Matthijs actief als concert organist in binnen en buitenland in Europa en Australië

Matthijs volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Latry.

Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.
Daarnaast is Matthijs dirigent van het Rotterdams Dameskoor en Christelijk gemengd koor Shining uit Bergschenhoek

www.matthijsbreukhoven.nl

Wilt u dit orgel ook eens bespelen? Boek een orgelspeelavond!

Meer informatie orgelspeelavonden