Leendert & Mieke Verduijn (orgel en piano)

Van 12 september 2020 14:00 tot 12 september 2020 14:45

• J.S. Bach - Prealudium en fuga in a-moll – BWV 543
  • C. Debussy - piano
    • Doctor Gradus ad Parnassam
    • Jimbo’s Lullaby
    • Serenade for the Doll
    • The Snow is Dancing
    • The Little Shepherd
    • Golliwogg’s Cake Walk
  • C. Franck - Choral 1

CV Mieke Verduijn

Mieke Verduijn-Glasbergen (*1996) begon op 9-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen bij Sanja Milohanic in Gouda. In 2013-2014 volgde zij de vooropleiding piano aan het Utrechts Conservatorium, met Henry Kelder als docent. In de daarop volgende periode nam zij, naast haar pabo-opleiding, pianolessen van Andrew Wright in Den Haag. Van 2017 tot 2019 volgde zij de minor educatie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, deze sloot zij cum laude af. Sinds september 2018 studeert zij klassiek piano bij hoofdvakdocent Slava Poprugin aan ditzelfde conservatorium. Verder ontving Mieke diverse masterclasses van o.a. Vladimir Tropp, Wibi Soerjadi, en Thomas Schwan.

Mieke won tweemaal een eerste prijs op het Keuris concours in Amersfoort, in 2014 (solo) en in 2019 (kamermuziek).

Behalve het investeren in haar eigen pianospel besteedt Mieke veel aandacht aan haar bloeiende pianolespraktijk in Gouda. Daarnaast is zij actief op het gebied van kamermuziek en speelt ze regelmatig bij diverse koren. Mieke is sinds 2017 dirigente van kinderkoor ‘de Regenboog’ in Bodegraven.

CV Leendert Verduijn

Leendert Verduijn (*1996) begon op zeer jonge leeftijd met orgelspelen. Het orgelspel wat hij om zich heen hoorde probeerde hij na te doen. Vanaf zijn 9e levensjaar leerde hij het notenschrift lezen van de heer C. Corbijn.
Op 12-jarige leeftijd nam hij les bij Hans Pors, organist te Bodegraven, die hem begeleidde naar het toelatingsexamen conservatorium. In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. In juli 2013 werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Het eerste jaar studeerde hij bij Bas de Vroome (orgel) en Aart Bergwerff (kerkelijk orgelspel). Vanaf september 2014 volgt hij hoofdvak orgel bij Aart Bergwerff, improvisatielessen ontvangt hij van Hayo Boerema.

Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen, Luc Bastiaens, Henry Fairs en Aude Heurtematte. Juli 2014 volgde hij Young-Talent Masterclasses aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem. Hier kreeg hij les van Olivier Latry (Parijs), Lorenzo Ghielmi (Milaan) en Jos van der Kooy (Amsterdam) op de orgels van de Grote- of Sint Bavo kerk en de Philharmonie. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambiitus Orgelconcours.

Als kerkorganist is Leendert verbonden aan de Hervormde gemeenten van Oudewater-Hekendorp en Sluipwijk. Op educatief gebied is hij actief als parttime Docent Muziek aan het Driestar College in Gouda en heeft hij samen met Mieke Glasbergen een groeiende lespraktijk voor orgel en piano in de omgeving van Bodegraven en Gouda. Leendert is lid van Ensemble Animé, en speelt in diverse orgelbespelingen en concerten als solist en begeleider.

Wilt u dit orgel ook eens bespelen? Boek een orgelspeelavond!

Meer informatie orgelspeelavonden