Rens de Winter - vleugel, Jan Rozendaal - orgel en Rebecca van Zandwijk - viool.

Van 13 juli 2019 14:00 tot 13 juli 2019 15:00

1. ‘k Wil U, o God, mijn dank betalen - den Toom
  2. Serenade - M. Widor
  3. Chanson de Matin / Chanson de Nuit - Elgar
  4. Orgelsolo door Jan Rozendaal
  5. Medley geestelijke liederen - de Winter
    Daar ruist langs de wolken / Hoe groot zijt Gij / Kom tot uw Heiland
  6. Romance - Cacinni
  7. Arioso - S. Bach
  8. Pianosolo door Rens de Winter
  9. In de poorten van Jeruzalem - de Winter
  10. Geprezen zij de Heer’ - Mulder

CV Rens de Winter

Rens de Winter (1995) bleek al vroeg interesse voor muziek te hebben. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen, later kwamen er ook pianolessen bij. Op dit moment volgt hij pianolessen bij Lennart Morée.

Rens is dirigent van kinderkoor 'Harpe Davids' te Hendrik-Ido-Ambacht en pianist bij jongerenkoor 'Tehillah' te Dordrecht en gemengd koor 'Immanuel' te Ridderkerk.

Regelmatig werkt Rens mee aan concerten als pianist en organist. Met enige regelmaat wordt hij gevraagd zowel koren als solisten en instrumentalisten te begeleiden. Hij heeft daarnaast medewerking verleend aan meer dan tien cd-opnames, waaronder een orgel-vleugel cd samen met organist Jan Rozendaal met wie hij regelmatig samenwerkt. In zijn vrije tijd schrijft en arrangeert hij muziek.

In het cursusjaar 2016-2017 volgde Rens lessen aan de Schumann Akademie te Utrecht, waarin hij zich verdiepte in muziektheorie en muziekgeschiedenis.

Voor meer informatie zie www.rensdewinter.nl

CV Rebecca van Zandwijk

Rebecca van Zandwijk (1999) speelt vanaf haar vijfde levensjaar viool. Van 2004 tot 2008 volgde zij haar lessen bij muziekschool ToBe van Laura van der Woord. In 2009 vervolgde zij haar studie op het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut waar zij les krijgt van Hélène van Leeuwen. Rebecca speelt veelal klassieke muziek, waaronder werken van Bach, Beethoven en Mendelssohn. Sinds 2014 begeleidt zij regelmatig koren tijdens hun concerten. Ook werkte ze mee aan diverse CD-opnamen. Rebecca heeft een viool uit de achttiende eeuw. Door de leeftijd en de fijne bouw heeft deze een unieke warme klank. Ze bespeelt een stok van Walter Mettal.

CV Jan Rozendaal

Jan Rozendaal (1984) begeleidde al vroeg de samenzang tijdens de kerkdiensten. Na de eerste beginselen min of meer zichzelf bijgebracht te hebben, ontving hij les van onder andere Arjan Versluis, Jan Bonefaas (improvisatie), Everhard Zwart (literatuur en koraalkunst), Peter Eilander en Bas de Vroome. Verder volgde hij enkele lessen bij Martin Zonnenberg voor compositie.

Van 2001 tot 2018 was hij kerkorganist in Hardinxveld-Giessendam. Momenteel begeleidt hij erediensten in Giessenburg en Bleskensgraaf. Als koororganist is hij verbonden aan diverse zangverenigingen. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastorganist bij andere koren. In die hoedanigheid begeleidt hij met zekere regelmaat bekende solisten en instrumentalisten. Hij ging mee als koorbegeleider met reizen naar België, Duitsland, Luxemburg en Engeland.

In 2005, 2007 en 2008 was hij winnaar van het Feike Asma-concours in de leeftijdscategorie 20 t/m 24 jaar. Door de jaren heen heeft hij aan ongeveer 50 CD's meegewerkt. Tevens heeft hij een aantal orgel-CD's opgenomen, onder andere vanuit Oirschot, Den Haag en Bolsward. Bij Uitgeverij & Antiquariaat "Jan Zwart" te Zaandam is een bundel bladmuziek uitgegeven.

Voor meer informatie zie www.janrozendaal.nl