Matthijs Breukhoven

• Toccata et Fuga d moll (BWV 565) - J.S. Bach
  • Andante mit Variationen - F. Mendelssohn
  • Penguins Playtime - N. Ogden
  • Le Cygne (uit: Le Carnaval des Animaux) - C. Saint-Saëns (Transcriptie van Alexandre Guilmant)
  • Elfenbal - G. Jansen
  • Suite Gothique (opus 25) - L. Boëllmann
    • III Prière à Notre-Dame
    • IV Toccata

CV Matthijs Breukhoven

Matthijs Breukhoven werd geboren op 17 januari 1992 en volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie).

Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

Sinds september 2014 studeert Matthijs hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Ben van Oosten en Bas de Vroome en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek. Daarnaast krijgt hij improvisatielessen van Hayo Boerema en Aart Bergwerff en koordirectie bij Wiecher Mandemaker

Matthijs is organist van de o.a. de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Hervormde kerk te Bergschenhoek

www.matthijsbreukhoven.nl