Toonkunstkoor zingt Sweelinck en kornuiten

Van 1 december 2018 20:00 tot 1 december 2018 21:45
Categorieën: Concert
Gezien: 1208
 

ode aan de synodeToonkunstkoor Dordrecht gaat op zaterdag 1 december a.s. met het concert Sweelinck en kornuiten bijdragen aan het Ode aan de Synode-programma. Een afwisselend en ambitieus programma, met vijf Europese componisten uit de tijd van de Dordtse synode. Er zal in de Augustijnenkerk deels a capella uitgevoerde Renaissance-zang klinken van Sweelinck, Byrd en Praetorius. Polyfonie, het veelkleurige weefsel van diverse zelfstandige, door elkaar gevlochten partijen. Sweelinck’s Hodie Christus Natus Est en twee barokke, verhalende kerstcantates, van Buxtehude en Schütz, luiden vervolgens de laatste weken van het jaar in. Het slotakkoord komt van Schütz’ Weihnachts-Historie. Het orkest COLLEGIUM MUSICUM Den Haag en Margriet de Hartog op continuo doen de begeleiding. Tenor Adrian Fernandes, sopraan Sylvia Peters en bas-bariton Rien Klarenbeek nemen de solopartijen voor hun rekening. Het geheel staat onder leiding van Yvonne Peters. 

Concertlocatie: Augustijnenkerk, Voorstraat 216 te Dordrecht. Aanvang: 20.00 uur. Toegangsprijzen: voorverkoop € 25,-, verkoop aan de zaal € 27,50, vrienden € 22,50. Tickets zijn verkrijgbaar bij via de website, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij Dordrecht Klassiek, Voorstraat 463-a.

Op de dag van het concert kan op vertoon van de concerttickets een culinair arrangement besproken worden bij de volgende restaurants (wel reserveren):

Visrestaurant De Stroper, Wijnbrug 1, Dordrecht: www.destroper.nl, tel. 078 8129442

Restaurant Art & Dining, Museumstraat 38, Dordrecht: www.art-dining.nl, tel. 078 6329100

 

 
Toonkunstkoor poster
 


Zaterdag-concerten
Doneer vrij bedrag

Doneer nu
Toon iDeal QR-Code

Logo